Sporters

Posted by / 09 - 03 - 2014 / Categories: Uncategorized / Tags: / 3 Comments

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan, waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn.

Wat kunt u zelf doen?

Zorg voor de juiste sportschoenen.
De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen onder andere zijn: Ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels. kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren, blaren. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving is blootgesteld, treden blaren op. Neem daarom beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden tijdens training en wedstrijden af met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van tegen de huid.
Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u gauw last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.